Indické brambory se zeleninou
Suroviny
- 100 ml Mléko polotučné
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
 - 0.5 kávová lžička Čertovo lejno
 - 1 ks Zázvor celý
 - 2 ks Chilli paprička
 - 0.5 kg Brambory
 - 1 kg Špenát listový čerstvý
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Pískavice řecké seno
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 274 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 1.7 mg
 - Draslík 1336.9 mg
 - Vláknina 12755.9 mg
 - Vitamín A 12755.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.1 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát a kopr opláchneme pod tekoucí vodou a oboje nasekáme. Pískavici opláchneme, necháme oschnout, nasekáme a ochutíme špetkou soli. Odložíme na 30 minut v misce bokem, následně osušíme zeleninu.
 - 
                                2
Brambory opláchneme, očistíme, nakrájíme na kostičky a necháme je vařit. Červené chilli papričky nasekáme na podlouhlé proužky. Zázvor si nastrouháme.
 - 
                                3
Na rozpáleném oleji osmahneme assafoetidu, mletou kurkumu, mletý koriandr, chilli, nakrájenou chilli papričku a dochutíme špetkou soli.
 - 
                                4
Chvíli necháme přikryté podusit. V případě potřeby, můžeme podlít vodou. Na další pánvi osmahneme zázvor, špenát a zbylou zeleninu. Vše důkladně zamícháme. Zakryjeme poklicí a necháme dusit, dokud zelenina nezměkne. Následně zalijeme mlékem a směs mícháme, dokud není hustá.
 - 
                                5
Na pánev umístíme vařené brambory a necháme chvíli dusit, dokud se neodpaří veškerá voda. Ihned podáváme.