Vepřový steak pražského uzenáře
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 853 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 76 g
- Sodík 1790 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 191 mg
- Draslík 667.3 mg
- Vláknina 4093 mg
- Vitamín A 4093 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme chvíli odležet. 
- 
                                2Připravené plátky pečeme na pánvičce nebo na grilu, opečené vyjmeme a potřeme je částí másla. 
- 
                                3Do výpeku přidáme šunku nakrájenou na nudličky, očištěný, na plátky nakrájený pórek a žampiony. Osmahneme, přidáme máslo, vše podusíme, přidáme citronovou šťávu, zalijeme smetanou a ještě podusíme. 
- 
                                4Při podávání každou porci podléváme smetanovou omáčkou s vložkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        