Teplá mléčná omáčka s křenem a rohlíkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 184 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 14.2 mg
 - Draslík 80.8 mg
 - Vláknina 1990.5 mg
 - Vitamín A 1990.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 775.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rohlík pokrájíme na kostičky, dáme do rendlíku a zalijeme mlékem. Kostičky necháme nabobtnat, v mléce je povaříme a kvedlačkou rozmělníme.
 - 
                                2
Křen oloupeme, jemně nastrouháme a přimícháme do mléka. Vaříme pomalu 2-3 minuty a rendlík s omáčkou odstavíme z plotny. Omáčku podle chuti osladíme, osolíme a nakonec přimícháme 1-2 lžíce zakysané husté smetany. Omáčku podáváme teplou.