Fritované krevetové kuličky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 474 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 127 mg
 - Draslík 79.4 mg
 - Vláknina 2620 mg
 - Vitamín A 2620 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné, omyté a osušené krevety rozdělíme na polovinu, jednu rozmixujeme na pyré, druhou nadrobno nasekáme a opět smícháme dohromady. Rýžové nudle dáme do misky a zalijeme horkou vodou a necháme 1 minutu změknout. Potom je slijeme, necháme okapat a pokrájíme na kratší kusy. Do mísy dáme mouku a postupně přiléváme ušlehané vejce s vodou a rybí omáčkou. Mícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Jarní cibulku a chilli papričku nasekáme najemno a přidáme k těstu. Přimícháme krevetovou směs, krevetovou pastu bagung a rýžové nudle. V woku rozpálíme olej a lžičkou do něj vkládáme kousky hmoty a smažíme dozlatova. Osmažené necháme okapat na papírové utěrce.