Výborná zelňačka
Suroviny
- 100 g Klobása Dunajská
 - 100 g Párky jemné
 - 500 g Zelí kysané
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 4 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Nové koření celé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 77 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 56.8 mg
 - Draslík 626.8 mg
 - Vláknina 10207.3 mg
 - Vitamín A 10207.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Osmahneme cibuli na oleji, přidáme nakrájenou klobásu a párek, zasypeme paprikou, osmahneme a přilijeme vodu.
 - 
                                2
Přidáme zelí, brambory, bobkový list, nové koření a pepř.
 - 
                                3
Když jsou brambory téměř měkké, polévku zahustíme smetanou smíchanou s hladkou moukou a povaříme.