Zapečená omeleta se žampióny a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 901 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 529.1 mg
 - Draslík 410.8 mg
 - Vláknina 2288.8 mg
 - Vitamín A 2288.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli rozkrájíme na malé kousky, do zlatova osmahneme v pánvi na rozpáleném másle, poté přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampióny, kmín, osmahneme do měkka. Ochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.
 - 
                                2
Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, osolíme přisypeme mouku a dobře rozšleháme. Vlijeme do pánve na rozpálený olej, osmažíme jednu stranu, následně sesuneme na talíř, potřeme připravenou směsí, přeložíme napůl. Naplněné omelety vyskládáme na plech a posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Vložíme do horké trouby, při střední teplotě 15 minut zapékáme.
 - 
                                3
Po upečení rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.