Katův šleh s bramborákem
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
 - 1000 g Brambory
 - 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 40 g Paprika červená
 - 100 ml Omáčka sladkokyselá
 - 50 ml Mléko polotučné
 - 11.11 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 kávová lžička Majoránka
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Kečup
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 501 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 204.2 mg
 - Draslík 1812.9 mg
 - Vláknina 18615.5 mg
 - Vitamín A 18615.5 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.9 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Opečeme spolu s cibulí nakrájenou najemno na olivovém oleji. Zalijeme sladkokyselou omáčkou a kečupem, přidáme nakrájenou kapií a oloupanými a nakrájenými rajčaty. Osolíme a opepříme podle chuti.
 - 
                                2
Nyní si připravíme bramboráky – brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s utřeným stroužkem česneku, s vejcem, moukou, přidáme kmín a majoránku. Je-li směs příliš hustá, přidáme mléko. Bramboráky smažíme na oleji dozlatova.
 - 
                                3
Kuřecí směs podáváme s bramboráky.