Bramborová polévka z čerstvého zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 270 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 199.7 mg
 - Draslík 432.7 mg
 - Vláknina 5489.3 mg
 - Vitamín A 5489.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávkové zelí nakrouháme na nudličky a osolíme. Brambory nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Zelí a brambory skládáme střídavě do hrnce, zalijeme horkou osolenou vodou a dusíme do změknutí.
 - 
                                3
Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou ze zelí a brambor, dobře rozšleháme a nalijeme zpět do polévky. Přidáme podle chuti sůl, koření a ocet. Nakonec do polévky vmícháme rozšlehané žloutky.