Brukev vařená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1163 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 24 mg
 - Draslík 2310.7 mg
 - Vláknina 44092.8 mg
 - Vitamín A 44092.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 252 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brukve omyjeme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Pokud jsou brukve větší, rozkrájíme na 6 - 8 dílků. Uvaříme je v menším množství osolené vody.
 - 
                                2
Necháme okapat, posypeme strouhankou opraženou na sucho a pokapeme rozehřátým máslem.