Grilovaná ryba s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1025 mg
 - Bílkoviny 90 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 14.3 mg
 - Draslík 464.8 mg
 - Vláknina 6272 mg
 - Vitamín A 6272 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 198.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Kopr opláchneme, vodu vytřeseme a kopr nasekáme. V jogurtu rozmícháme citronovou šťávu, osolíme, okořeníme pepřem a koriandrem a vmícháme kopr s prolisovaným česnekem.
 - 
                                2
Opláchnuté filety osušíme utěrkou, vidličkou vykostíme a vyskládáme do mísy. Poté je zalijeme jogurtovou marinádou, přikryjeme a vložíme na 24 hodin do chladničky.
 - 
                                3
Připravíme přílohu. Papriky očistíme, opláchneme a z každé nakrájíme 8 podélných proužků, které osolíme, opepříme a zakapeme lžící oleje. Velký pekáč vyskládáme několika vrstvami alobalu a potřeme zbylým olejem.
 - 
                                4
Filety vyjmeme z marinády, necháme chvíli okapat, poté je rozložíme na pekáč s alobalem a obložíme paprikami. Opékáme z obou stran dočervena v grilu předehřátém na 200 °C. Upečené filety upravíme na mísu i s paprikami, ozdobíme bylinkami a plátky citronu.