Pečená mrkev a dýně se směsí bylinek
Suroviny
- 900 g Dýně
 - 675 g Mrkev kořen
 - 75 ml Olej olivový
 - 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín římský
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Máta
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 411 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 817.4 mg
 - Vláknina 13386.2 mg
 - Vitamín A 13386.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.3 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu zahřejeme na 190 stupňů Celsia.
 - 
                                2
Do máslem vymazané zapékací mísy dáme oškrábanou mrkev, oloupanou a jader zbavenou na plátky nakrájenou dýni, posypeme nadrobno nasekaným česnekem, mletým kmínem a koriandrem, vše promícháme. Směs posolíme, popepříme, rozložíme rovnoměrně po pekáči a vložíme do trouby. Pečeme asi 45 minut a během něj zeleninu převracíme, aby se nepřipekla z jedné strany. Zelenina je ožehlá, měkká a se sklovitou glazurou.
 - 
                                3
Hotové posypeme nadrobno nasekanou čerstvou petrželí a nadrobno nasekanou mátou, podáváme teplé.