Česnečka s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 840 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 70 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 472.4 mg
 - Vláknina 14711.8 mg
 - Vitamín A 14711.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 15.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvrdší pečivo nalámeme na kousky, vložíme do mísy a přelijeme vodou. Takto necháme asi 10–15 minut odstát. Poté z pečiva vymačkáme nadbytečnou vodu a vložíme do mixéru.
 - 
                                2
Podélně rozpůlíme stroužky česneku a spolu se 3 lžícemi vinného octa a 225 ml vody přidáme do mixéru a rozmixujeme. Pak přidáme ještě olej a mleté mandle a opět rozmixujeme. Za stálého chodu mixéru přiléváme zbývající vodu, dokud nedosáhneme požadované hustoty.
 - 
                                3
Polévku podle chuti osolíme a opepříme, případně přidáme ocet. Přelijeme do mísy, přikryjeme a nejméně na 4 hodiny uložíme do lednice.
 - 
                                4
Před podáváním polévku ještě dochutíme, rozdělíme do misek, ozdobíme nakrájeným hroznovým vínem, posypeme pepřem a pokapeme olivovým olejem. Polévku podáváme studenou.