Španělská hnědá omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 676 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 29.6 mg
 - Draslík 264.1 mg
 - Vláknina 3165.8 mg
 - Vitamín A 3165.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme tmavou jíšku.
 - 
                                2
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a dobře promícháme. Jíšku je nutno stále vařečkou promíchávat, aby se nepřipalovala. Na mírném ohni smažíme mouku na másle tak dlouho, až má středně hnědou barvu. Přilijeme hovězí vývar, rozmícháme a odstavíme.
 - 
                                3
Na jiné pánvi rozpustíme sádlo a přidáme pokrájenou karotku s cibulí. Okořeníme tymiánem, bobkovým listem a petrželkou. Krátce orestujeme a přidáme k naředěné jíšce. Přivedeme k varu a vaříme 2 hodiny.
 - 
                                4
Z hotové omáčky vyjmeme bobkový list a omáčku důkladně rozmixujeme.