Dušená rajčata jako předkrm
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 480 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 477.7 mg
 - Vláknina 7072.2 mg
 - Vitamín A 7072.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu nakrájíme nahrubo. Cibuli pokrájíme najemno.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme kvalitní olej, přisypeme cibulku a necháme zpěnit. Podlijeme octem a povaříme 8 až 10 minut. Část octa se odpaří. Přidáme rajčata, petrželku, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Hrnec zakryjeme a dusíme 30 minut.
 - 
                                3
Podáváme jako teplý předkrm s bílým pečivem.