Pečené brambory se šalotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 514 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 21 mg
 - Draslík 1175.1 mg
 - Vláknina 13892.5 mg
 - Vitamín A 13892.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, ještě teplé je oloupeme a nakrájíme na silnější plátky a vložíme do předehřáté zapékací mísy. Dáme do trouby vyhřáté na 100 °C. V pánvi zpěníme máslo, dozlatova na něm osmahneme nadrobno nasekanou šalotku, pánev odstavíme stranou a vmícháme petržel, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Teplou směsí přelijeme brambory a zapečeme asi 10 minut v troubě předehřáté ma 200 °C.