Jarní špenát s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 2291 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 655.4 mg
 - Draslík 1832.6 mg
 - Vláknina 14139.7 mg
 - Vitamín A 14139.7 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 82 mg
 - Vitamín E 7.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý špenát spaříme ve vařící vodě, vymačkáme vodu a špenát nasekáme.
 - 
                                2
Osmahneme na oleji cibuli, přidáme mouku a připravíme zásmažku. Zalijeme studeným bujonem, rozšleháme a za občasného míchání povaříme.
 - 
                                3
Přidáme nasekaný špenát, česnek se solí, pepř a dosolíme. Podusíme a občas zamícháme.
 - 
                                4
Uvařená vejce natvrdo nakrájíme na dílky a špenát zdobíme.