Vepřová pečeně s jarním špenátem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 717 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 55 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 126.8 mg
- Draslík 791.9 mg
- Vláknina 4876.3 mg
- Vitamín A 4876.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Špenátové listy omyjeme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. 
- 
                                2Vykostěnou vepřovou pečeni potřeme olejem a opečeme po všech stranách na pánvi. Potom maso potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem. 
- 
                                3Listové těsto rozválíme na čtverec, do středu dáme polovinu špenátu a na něj položíme maso. Zakryjeme zbylým špenátem a zabalíme do těsta. Vložíme do pekáče a povrch na několika místech propíchneme vidličkou. 
- 
                                4Pečeme zvolna v dobře vyhřáté troubě asi 40 minut. 
- 
                                5Podáváme s vařenými bramborami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        