Špagety po římsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 918 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1201 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 24937.5 mg
 - Draslík 440.1 mg
 - Vláknina 4889.8 mg
 - Vitamín A 4889.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrole na rozehřátém oleji restujeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli asi 5 minut. Přidáme na nudličky nakrájenou pancettu a opékáme ji asi 5 minut. Podlijeme vínem, které svaříme na polovinu.
 - 
                                2
Do základu vmícháme rajčata a zvolna povaříme 15 minut do zhoustnutí. Omáčku osolíme a opepříme.
 - 
                                3
V dostatečném množství osolené vody uvaříme špagety, scedíme a vmícháme do omáčky. Pokrm dobře promícháme a podle potřeby přisolíme.
 - 
                                4
Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a ihned podáváme.