Husí drůbky dušené na šafránu
Suroviny
- 600 g Husí drůbky
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 150 g Zelenina kořenová
 - 50 g Cibule
 - 20 g Sůl
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 1 špetka Šafrán
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 1949 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 38.2 mg
 - Vláknina 3503.8 mg
 - Vitamín A 3503.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 90.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté husí drůbky nakrájíme na kousky, osolíme a vložíme do kastrolu. Přidáme celý pepř, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou, rozkrojenou cibuli, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení přiléváme vodu, aby drůbky byly pod hladinou.
 - 
                                2
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným vývarem z drůbků a přidáme zázvor a muškátový květ. Omáčku rozšleháme a chvíli povaříme.
 - 
                                3
Přilijeme smetanu, necháme přejít varem a přecedíme na drůbky. Nakonec omáčku okořeníme špetkou šafránu.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou je rýže.