Králík pečený s kořeněnou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Králičí maso
  • 100 g Slanina vepřová
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Jalovec
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 921 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 192.9 mg
  • Draslík 1136.2 mg
  • Vláknina 2653.8 mg
  • Vitamín A 2653.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté králičí maso prošpikujeme částí nakrájené slaniny, osolíme a opepříme.

  • 2

    Do pekáče s kouskem sádla vsypeme zbylou nakrájenou slaninu, celou cibuli, pepř a jalovec. Na základ položíme králičí maso, podlijeme vývarem a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou.

  • 3

    Chvíli před koncem pečení králíka potřeme směsí utřeného česneku, hořčice a majoránky.

Komentáře k receptu