Švýcarské rybí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 980 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 26.3 mg
 - Draslík 118.8 mg
 - Vláknina 2735 mg
 - Vitamín A 2735 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 6.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky z okouna osušíme, nasolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou, rozložíme na tác a necháme 10 minut odpočinout. Zatím oloupeme jablka, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme plátky jablek a šunku na kostičky a na mírném ohni necháme podusit. Uleželé rybí plátky namáčíme do ušlehaného bílku, obalíme ve strouhance a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Do dušených jablek vmícháme nastrouhaný sýr a na každou porci osmažené ryby navršíme vzniklou směs.