Newyorkské kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 664 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 144.5 mg
 - Draslík 402.7 mg
 - Vláknina 1086 mg
 - Vitamín A 1086 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 8.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře naporcujeme na 8 porcí. Do mísy nalijeme podmáslí, vložíme do něj porce kuřete a několikrát je v podmáslí obrátíme. Přikryjeme a necháme 2-3 hodiny macerovat, občas kuře obrátíme.
 - 
                                2
Ve velké míse smícháme mouku se solí, paprikou, pepřem, česnekovými granulemi a muškátovým oříškem.
 - 
                                3
Vyndáme kuře a necháme přebytečné podmáslí okapat. Kuře obalíme v ochucené mouce.
 - 
                                4
V pánvi, do které nalijeme 2cm vrstvu oleje a rozehřejeme na 180 °C, se kostička chleba při této teplotě usmaží za 1 minutu.
 - 
                                5
V rozehřátém oleji fritujeme obalené porce kuřete do zlatohněda
 - 
                                6
(10-15 minut). Při fritování je obracíme, aby se smažily stejnoměrně. Hotové porce necháme okapat na papírových ubrouscích.
 - 
                                7
V grilu připravíme křupavou slaninu, grilujeme 3-4 minuty 10 cm pod horkým grilem. Porce kuřete servírujeme, zdobíme slaninou a petrželovou natí.