Bramborová hnízda smažená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 941 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 90 g
 - Sodík 249 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1032.5 mg
 - Vláknina 12500 mg
 - Vitamín A 12500 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.5 mg
 - Vitamín E 8.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a oškrábeme brambory. Pokrájíme je na tenčí dlouhé hranolky. Nakrájené hranolky vložíme do síta a pod studenou vodou je proplachujeme tak dlouho, dokud z nich neteče úplně čistá voda a už se z nich nevyplavuje škrob. Opatrně je osušíme. Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej. Drátěnou naběračku vyložíme vrstvou nakrájených hranolků a druhou drátěnou naběračku položíme na vrstvu hranolků, abychom vytvořili tvar hnízda. Ponoříme naběračky do rozpáleného oleje a smažíme bramborové hranolky 10 minut dozlatova. Pak hranolky vyndáme, osolíme a vložíme do trouby předehřáté na 100°C, dokud neusmažíme i ostatní hranolky.