Koprová omáčka s hořčicí
Suroviny
- 125 ml Olej bodlákový
- 1 kávová lžička Hořčice kremžská
- 4 ks Vejce slepičí
- 4 ks Sardelové řezy
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Ocet jablečný
- 1 polévková lžíce Estragon
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1814 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 283.6 mg
- Draslík 411 mg
- Vláknina 510 mg
- Vitamín A 510 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vajíčka uvaříme natvrdo, žloutky rozdrobíme a smícháme s nasekanými sardelovými řezy, hořčicí a 1 lžící octa. 
- 
                                2Poté postupně po kapkách přidáváme bodlákový olej a šleháme, dokud nevznikne hustý krém. Vmícháme nasekané bylinky, dochutíme solí a pepřem. Dle chuti můžeme přidat zbylý ocet. 
- 
                                3Omáčka je vhodná k masu, zejména ke studené pečeni. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        