Mexický zeleninový salát s vejcem a fazolemi
Suroviny
- 200 g Fazole červené sterilované
 - 10 g Petržel kudrnka
 - 2 ks Okurka salátová
 - 2 ks Paprika žlutá
 - 6 ks Rajčata
 - 1 ks Salát ledový
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 4 polévková lžíce Majonéza
 - 4 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 383 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 1046.2 mg
 - Vláknina 14202.2 mg
 - Vitamín A 14202.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 99.4 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Připravíme zálivku. Majonézu, cukr, sůl, pepř a kečup dobře promícháme a uložíme do chladu.
 - 
                                3
Okurku, rajčata, cibuli a papriku nakrájíme na středně velké kousky, přidáme fazole a dobře promícháme.
 - 
                                4
Do větší misky naklademe listy ledového salátu a na ně zeleninu. Navrch rozprostřeme kolečka vařených vajec a na ně vychlazený dresink.
 - 
                                5
Ozdobíme nasekanou petrželkou.