Květákový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 64 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 76 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 767.9 mg
 - Vláknina 10262.4 mg
 - Vitamín A 10262.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 125.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme odkapat.
 - 
                                2
Růžičky vložíme do mísy a zalijeme vývarem z květáku, do kterého jsme přidali bílý pepř a jemně nasekanou petrželovou nať. Necháme dobře odležet.
 - 
                                3
Před podáváním můžeme pokrm ještě okořenit podle potřeby.