Kachní salát
Suroviny
- 80 g Šalotka
 - 20 g Petržel - nať
 - 20 g Citronová tráva
 - 500 g Kachní maso pečené
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 80 g Salát hlávkový
 - 50 ml Limetka
 - 1 ks Chilli paprička
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Chilli paprička sušená
 - 2 polévková lžíce Rýže předvařená (parboiled)
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 757 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 162.5 mg
 - Draslík 511.4 mg
 - Vláknina 11837.9 mg
 - Vitamín A 11837.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso a rýži opatrně ohřejeme. Sušenou chilli papričku nadrobno nasekáme a opražíme na pánvi bez tuku. Šalotky oloupeme a nasekáme. Z citronové trávy odkrojíme tvrdé konce a trávu nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Jarní cibulku očistíme, čerstvé chilli papričky rozpůlíme, odstraníme semínka a dužinu omyjeme. Vše nadrobno nasekáme. Petrželku omyjeme, otřepáním osušíme a najemno nasekáme.
 - 
                                3
Kachní maso nakrájíme na kousky a smícháme s rýží a připravenými přísadami. Ochutíme limetkovou šťávou, rybí omáčkou, solí a pepřem. Salátové listy omyjeme, naplníme kachním salátem a podáváme.