Okurkový salát s hořčicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 489 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 235.8 mg
 - Vláknina 2071 mg
 - Vitamín A 2071 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salátové okurky omyjeme a nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, lístky estragonu posekáme.
 - 
                                2
Do skleněné salátové mísy nalijeme olej, ocet, přidáme sůl, pepř, pikantní hořčici a důkladně promícháme. Přisypeme cibuli, okurky, estragon, smícháme se zálivkou.
 - 
                                3
Okurkový salát dáme vychladit a můžeme podávat. Takto připravený salát je vhodný ke grilovaným rybám.