Dip z bylinek a tvarohu
Suroviny
- 500 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 75 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 100 ml Fanta
 - 1 kávová lžička Kopr čerstvý
 - 1 kávová lžička Máta
 - 1 ks Jablka
 - 3 špetka Sůl
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Kerblík
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 710 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 92.1 mg
 - Draslík 296.1 mg
 - Vláknina 5139.8 mg
 - Vitamín A 5139.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve omyjeme pod tekoucí vodou všechny bylinky, osušíme je a nasekáme. Jablko omyjeme a zbavíme jádřince, nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
V míse smícháme tvaroh, šlehačku a Fantu, přimícháme sůl, pepř, nasekané bylinky a jablko.
 - 
                                3
Směs důkladně promícháme, vzniklý dip necháme zhruba jednu až dvě hodiny proležet v chladničce.
 - 
                                4
Před samotným servírováním do dipu vmícháme olej a dip podle chuti osolíme a opepříme.