Marinovaný okouník s římským kmínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 333 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 63 mg
 - Draslík 1362.5 mg
 - Vláknina 7900.3 mg
 - Vitamín A 7900.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.3 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ryby omyjeme, osušíme. Oloupaný česnek a šalotku nasekáme, chilli papričku očistíme, na jemno pokrájíme.
 - 
                                2
Z šalotky, česneku, papričky, citronové šťávy, římského kmínu a oleje ušleháme marinádu, nakonec vmícháme omyté lístky koriandru.
 - 
                                3
Okouníky po stranách třikrát šikmo nařízneme, polijeme marinádou a necháme asi 1 hodinu odležet.
 - 
                                4
Ryby s marinádou přikryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě. Fólii odstraníme, přidáme oloupaná, nadrobno rozkrájená rajčata a vše dusíme ještě 10 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.