Kuře se skořicí
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 1200 g Kuře
 - 500 g Těstoviny Tagliatelle
 - 250 g Celer bulvový
 - 125 ml Vývar drůbeží
 - 250 ml Víno bílé
 - 8 ks Rajčata
 - 2 ks Cibule červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Skořice mletá
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1474 kcal
 - Sacharidy 112 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 649 mg
 - Bílkoviny 78 g
 - Uhlovodany 110 g
 - Cholesterol 259.1 mg
 - Draslík 1192.1 mg
 - Vláknina 16314.8 mg
 - Vitamín A 16314.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celé kuře naporcujeme a ochutíme solí a pepřem. V ohnivzdorné míse rozehřejeme máslo a kuře ze všech stran dohněda orestujeme. Poté odstavíme, poklademe na kousky nakrájenou cibulí a zalijeme vývarem. Přiklopíme a v troubě předehřáté na 200C pečeme 50-60minut.
 - 
                                2
Mezitím připravíme omáčku a to tak, že nadrobno nakrájený česnek a oloupaná, nakrájená rajčata dáme do pánve, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Vmícháme rajský protlak a na malé kousky nakrájený celer. Osolíme a opepříme podle chuti a na mírném ohni vaříme ještě asi 15minut. Občas promícháme. Na závěr přimícháme nadrobno nakrájenou petržel.
 - 
                                3
V hrnci uvaříme těstoviny tak al dente. Scedíme, necháme okapat, dáme na předehřátý talíř a promícháme s polovinou sýra. Na těstoviny položíme kousky kuřete, lehce posypeme skořicí, přelijeme omáčkou a posypeme zbytkem parmazánu.
 - 
                                4
Dozdobíme větvičkami petržele a podáváme.