Brambory zapečené s rybami a krevetami
Suroviny
- 750 g Brambory vařené ve slupce
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Mrkev kořen
 - 380 g Treska mražená
 - 230 g Krevety tygří - loupané
 - 120 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Fazolové lusky zelené
 - 380 g Treska aljašská
 - 30 g Sýr Gruyére
 - 90 g Sýr Gruyére
 - 100 g Baby kukuřice
 - 100 g Hrachové lusky
 - 600 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Hořčice v prášku
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 131 g
 - Sodík 515 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 145.4 mg
 - Draslík 1144.2 mg
 - Vláknina 18818.8 mg
 - Vitamín A 18818.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme brambory ve slupce asi 15 minut v osolené vodě, vodu slijeme a necháme brambory vychladnout.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, vmícháme do něj práškovou hořčici, mouku a směs 2 minuty zahříváme, potom pomalu a za stálého míchání přiléváme mléko a další dvě minuty vaříme. Přidáme sýr, a když se rozpustí, hrnec odstavíme. Aby se nám na omáčce neutvořil škraloup, položíme na její povrch potravinářskou folii.
 - 
                                3
Na rozehřátém oleji ve velké pánvi opékáme za stálého míchání asi 5 minut cibuli. Přidáme mrkev, celer, pórek, žampiony, směs 10 minut podusíme, vmícháme citronovou kůru a ještě chvilku podusíme.
 - 
                                4
Do máslem vymazané zapékací misky nebo pekáče vlijeme omáčku, do které jsme vmíchali zeleninu s houbami, krevety, ryby, kopr, petrželku, sůl a pepř. Na to poskládáme oloupané, nahrubo pokrájené brambory smíchané s rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Přikryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme půl hodiny. Alobal odstraníme a ještě další půl hodinu pečeme. Servírujeme se zeleninou vařenou v páře.