Masovo- jogurtový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 894 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 273 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 186.8 mg
 - Draslík 833 mg
 - Vláknina 6174.5 mg
 - Vitamín A 6174.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mouku, olej, prášek do pečiva, sůl a vejce, uhněteme hladké těsto.
 - 
                                2
Telecí maso nakrájíme na malé kousky, vaříme ve slané vodě dokud není měkké.
 - 
                                3
Mezitím vaříme rýži asi 15 minut, zcedíme a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Ve větší pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku na rozpáleném oleji, přidáme uvařené maso a rýži, důkladně promícháme, osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme jogurt.
 - 
                                5
Těsto rozválíme na dva pláty, první rozložíme na dno pekáčku nebo formy na koláč, na něj rozložíme náplň a přikryjeme druhým plátem. Okraje dobře spojíme, stiskem vytvoříme vlnky, pomažeme rozpuštěným máslem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut, až má koláč opečenou kůrku.
 - 
                                6
Můžeme podávat teplé i studené.