Žemlovka z vánočky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 906 kcal
 - Sacharidy 155 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 423 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 148 g
 - Cholesterol 292.3 mg
 - Draslík 485.7 mg
 - Vláknina 11277 mg
 - Vitamín A 11277 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme vánočku na plátky, pekáč vymažeme máslem.
 - 
                                2
Plátky vánočky namočíme jednotlivě v mléce s rozšlehaným vejcem,naskládáme do pekáče.
 - 
                                3
Rozšleháme tvaroh s lžící mléka a cukru.
 - 
                                4
Na první vrstvu vánočky rozetřeme rozšlehaný tvaroh.
 - 
                                5
Přikryjeme další vrstvou vánočky a rozložíme nastrouhaná jablka.
 - 
                                6
Vrstvu tvarohu i jablek zasypeme rozinkami.
 - 
                                7
Na jablka dáme poslední vrstvu vánočky a dáme zapéct.