Pečená husa s majoránkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1866 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 168 g
 - Sodík 1021 mg
 - Bílkoviny 80 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 400 mg
 - Draslík 1603.6 mg
 - Vláknina 3358.3 mg
 - Vitamín A 3358.3 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Husu vypereme, dočistíme, odstraníme vnitřní sádlo, kterým poklademe dno pekáče. Husu osolíme celou, zevnitř i shora. Potom opláchneme větvičky čerstvé majoránky a naklademe na vnitřní sádlo v pekáči i do husy. Husu pečeme tak, že ji položíme hřbetem nahoru a ještě posypeme majoránkou. Potom vše podlijeme vodou, lepší je voda horká, a přikryjeme druhým pekáčem.
 - 
                                2
Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 200 stupňů. Husu po půl hodině pečení otočíme a pečeme dál při nižší teplotě, asi 180 stupňů. Stále dle potřeby podléváme, propichujeme, přebytečné sádlo sbíráme do nádobky. Upečenou husu rozkrájíme na potřebné porce a vložíme zpět do pekáče. Pokračujeme v pečení. Občas pekáč odkryjeme a podléváme dle potřeby. Potom husu dopékáme odkrytou, aby se vytvořila kůrka.