Pizza s plody moře
Suroviny
- 145 g Těsto na pizzu
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 350 g Mořské plody mix
 - 25 g Mozzarella
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Paprika červená
 - 4 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 1 polévková lžíce Kapary
 - 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 488 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 2 mg
 - Draslík 320.1 mg
 - Vláknina 4642 mg
 - Vitamín A 4642 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme směs na pizzu a smícháme s koprem. Těsto připravíme dle návodu na obalu. Rozehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia.
 - 
                                2
Pečící plech vyložíme pečícím papírem, na něj dáme placku těsta o průměru 25 cm, dáme stranou a necháme vykynout.
 - 
                                3
Rozehřejeme gril na vysokou teplotu. Dáme na gril opéct papriku bez semínek a rozpůlenou. Pečeme 10 minut, aby byla měkká. Necháme ji vychladnout, oloupeme slupku a pokrájíme dužinu.
 - 
                                4
Pokrájená rajčata a papriku dáme do teflonové pánve, přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Přimícháme sůl, pepř a rajčatový protlak. Omáčku rozetřeme po těstě a posypeme plody moře, kapary a sýrem. Pečeme 30 minut.
 - 
                                5
Okamžitě podáváme.