Houby s oříškovou drobenkou
Suroviny
- 350 g Žampiony čerstvé
 - 350 g Houby čerstvé
 - 60 g Mouka pšeničná hladká
 - 90 g Mouka ovesná
 - 90 g Mouka pšeničná celozrnná
 - 25 g Mandle mleté
 - 25 g Ořechy vlašské
 - 60 g Pistácie
 - 90 g Tuk
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 ks Cibule
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 dl Vývar zeleninový
 - 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Fenyklová semínka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 846 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 721 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 48.3 mg
 - Draslík 1198.3 mg
 - Vláknina 22042.5 mg
 - Vitamín A 22042.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.8 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby a vývar vložíme do velké pánve, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 15 minut. Poté necháme okapat, vývar uchováme.
 - 
                                2
Máslo rozehřejeme ve woku, osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Vmícháme mouku, povaříme minutu, poté sundáme wok z ohně, vmícháme uschovaný houbový vývar, vrátíme na oheň a vaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme houby, smetanu, petrželku, sůl, pepř a přendáme do zapékací mísy.
 - 
                                3
V misce smícháme pšeničnou mouku, ovesnou mouku, sůl, pepř, oříšky a tymián. Přidáme rostlinný tuk a zpracovávme, až se drobenka začne podobat strouhance.
 - 
                                4
Celý povrch hub posypeme drobenkou a poté semínky fenyklu. V předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 190 stupňů.
 - 
                                5
Ihned podáváme.