Brambory zapečené s uzeným kuřecím masem
Suroviny
- 900 g Brambory vařené
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 40 g Strouhanka
 - 500 g Kuřecí maso uzené
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Paprika zelená
 - 2 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 3 polévková lžíce Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 733 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 171.9 mg
 - Draslík 621.7 mg
 - Vláknina 8054.2 mg
 - Vitamín A 8054.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené brambory rozkrájíme na plátky, maso z poloviny uzeného kuřete na malé proužky, cibuli na kolečka a zelené papriky na proužky. Uvaříme, oloupeme a na plátky nakrájíme 2 vejce, další 2 vejce rozšleháme s osoleným mlékem. Plátky cibule spolu s paprikami zpěníme na polovině másla.
 - 
                                2
Na dno máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče urovnáme polovinu brambor, posypeme proužky masa, sterilovaným hráškem, cibulí s paprikami a poklademe plátky vajec. Vrstvu osolíme, opepříme a zakryjeme druhou polovinou brambor.
 - 
                                3
Pekáč vložíme do předehřáté trouby na několik minut prohřát, potom zalijeme ušlehanými vejci, vrátíme do trouby a necháme zapéci dozlatova.
 - 
                                4
Naporcované zapečené brambory můžeme podávat horké i zastudena.