Vláčný bramborovo-česnekový bezlepkový chléb
Suroviny
- 100 g Směs Promix forte
 - 200 g Mouka bezlepková Mantler
 - 100 g Mouka pohanková
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Brambory vařené
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Mléko plnotučné
 - 2 dl Mléko plnotučné
 - 0.5 dl Voda pitná
 - 1 balení Droždí sušené
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 8 polévková lžíce Burisony
 - 0.58 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
 - Sacharidy 117 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 557 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 94 g
 - Cholesterol 68.8 mg
 - Draslík 284.9 mg
 - Vláknina 7255 mg
 - Vitamín A 7255 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 474 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme kvásek: do misky dáme 1 dl vlahého mléka, celý sáček sušených kvasnic a lžičku cukru. Kvásek necháme dobře vzejít.
 - 
                                2
Do mísy nasypeme 100 g bezlepkové směsi Promix forte, 200 g bezlepkové směsi Mantler, 100 g pohankové mouky, 2 dl mléka, 3 lžíce oleje, 1 vejce, 3 lžíce oleje, 8 lžic rýžových burizonů, 2 utřené stroužky česneku, 3 nastrouhané uvařené brambory, 1 lžičku kmínu a 2 lžičky soli. Vše promícháme, přilijeme kvásek a těsto důkladně prohněteme. Vláčné těsto vložíme do formy vytřené olejem, zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 30 - 40 minut kynout na teplém místě.
 - 
                                3
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C až 220°C přibližně po dobu 40 minut.
 - 
                                4
Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x).
 - 
                                5
Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Teprve poté ho nakrájíme a podáváme.