Vepřová pečeně s paprikovou smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 97047 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 173.5 mg
 - Draslík 677.9 mg
 - Vláknina 1074 mg
 - Vitamín A 1074 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z masa odkrojíme všechno sádlo, omyjeme, osolíme a zaprášíme sladkou paprikou.
 - 
                                2
Očištěnou cibuli rozkrájenou na jemno necháme zrůžovět na másle, poté vložíme maso, přikryjeme a dusíme v troubě zhruba 1.5 hodiny.
 - 
                                3
Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy. V hrnku rozmícháme smetanu s moukou, přilijeme šťávu z masa a vaříme za stálého kvedlání do zhoustnutí šťávy.
 - 
                                4
Maso rozkrájíme na plátky, rozložíme na míse a šťávu nalijeme středem tenkým pramínkem. Zbytek šťávy podáváme zvlášť v omáčníku.
 - 
                                5
Jako přílohy jsou vhodné houskové i vídeňské knedlíky, bramborové krokety anebo těstoviny.