Hovězí pečeně se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 898 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 124.4 mg
 - Draslík 1248.6 mg
 - Vláknina 22231.5 mg
 - Vitamín A 22231.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso opečeme po všech stranách na slanině nakrájené na kostičky. Osolíme, přidáme pepř, očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme 150 ml vývaru a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
 - 
                                2
Potom nádobu vložíme do trouby a za občasného přelévání šťávou a podlévání vývarem upečeme maso doměkka.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme a naporcujeme. Ze šťávy odstraníme celý pepř, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a zalijeme vínem a smetanou rozmíchanou s moukou. Vše ještě dobře provaříme.