Zeleninový dort
Suroviny
- 230 g Sýr Eidam cihla - výběr 60%
 - 100 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Petržel kudrnka
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 6 ks Brambory
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika zelená
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 123 g
 - Sodík 266 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 137.7 mg
 - Draslík 778.6 mg
 - Vláknina 12949.2 mg
 - Vitamín A 12949.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.3 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpálíme rostlinný olej. Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do pánve. Restujeme 10 minut.
 - 
                                2
Pórek pokrájíme na kolečka, papriku na proužky, cuketu na kostičky a mrkev nastrouháme nahrubo.
 - 
                                3
Brambory vyndáme z pánve a rozložíme je na dno dortové formy.
 - 
                                4
Všechnu zeleninu nasypeme do rozpáleného oleje, který zbyl po bramborách. Restujeme 7 minut. Přidáme vejce a nastrouhané nebo rozdrobené sýry. Pánev odstavíme a suroviny dobře promícháme. Nezapomeneme osolit a opepřit. Zeleninovou směs naklademe do formy na brambory. Posypeme sekanou petželkou a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 20 minut.
 - 
                                5
Upečený dort nožem rozdělíme na porce a podáváme s čerstvou zeleninou.