Fazolová polévka s mlékem
Suroviny
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Sádlo škvařené
 - 120 g Fazole bílé
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 1200 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 215 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 17.1 mg
 - Draslík 587.8 mg
 - Vláknina 12889.2 mg
 - Vitamín A 12889.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnuté fazole namočíme do studené vody na 3 hodiny, potom k nim přidáme oloupanou cibuli, koření a fazole uvaříme téměř doměkka.
 - 
                                2
Zahustíme jíškou připravenou ze 30 g sádla a hladké mouky, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a vaříme doměkka.
 - 
                                3
Do hotové polévky přidáme česnek utřený se solí a přilijeme mléko. Necháme přejít varem a podle chuti osladíme.
 - 
                                4
Podáváme s kostičkami žemle osmaženými na zbylém sádle.