Vepřové řízky se švestkami
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
 - 80 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 50 g Sádlo škvařené
 - 400 ml Kompot švestkový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Strouhanka
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 316 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 132.6 mg
 - Draslík 620.8 mg
 - Vláknina 2452.4 mg
 - Vitamín A 2452.4 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme, poprášíme zázvorem a obalíme v hladké mouce. Řízky po obou stranách opečeme na rozpáleném sádle. Opečené řízky urovnáme do vymaštěného pekáče, podlijeme výpekem, obložíme vypeckovanými švestkami a pokapeme máslem. Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě. Povrch můžeme posypat nastrouhaným sýrem a strouhankou. Podáváme s vařenými bramborami.