Telecí závitky s jablky a oříšky
Suroviny
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Játra husí
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 40 ml Citronová šťáva
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Jablka
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 plátek Telecí kýta
 - 1 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 253 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 335 mg
 - Draslík 209.9 mg
 - Vláknina 3772.5 mg
 - Vitamín A 3772.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky telecího omyjeme, naklepeme a okořeníme. Cibuli nastrouháme, jablko nakrájíme na kostičky, pokapeme citronovou šťávou. Játra nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, posypeme umletým oříškem a restujeme na másle na pánvi. Játra odložíme a na pánev položíme cibuli a jablko, dvě minuty je opékáme. Poté, co vychladnou, je smícháme s játry, žloutkem a petrželkou.
 - 
                                2
Náplň rozdělíme na maso a svineme je do závitků pomocí nití. Obalíme je v mouce a opečeme na másle. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak bez pokličky pokračujeme ještě hodinu.
 - 
                                3
Závitky vyndáme. Do výpeku přidáme smetanu, citronovou šťávou, koření a omáčku svaříme.
 - 
                                4
Závitky zbavíme nití a podáváme je s omáčkou.