Nákyp z krabího masa se sýrem
Suroviny
- 25 g Strouhanka
 - 50 g Sýr Gruyére
 - 230 g Krab
 - 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 225 ml Mléko plnotučné
 - 2 kávová lžička Hořčice v prášku
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 276 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 174.2 mg
 - Draslík 229.4 mg
 - Vláknina 1308.8 mg
 - Vitamín A 1308.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 248.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme nákypovou formu. Vymažeme ji 1 lžící syrového másla a vysypeme strouhankou.
 - 
                                2
V hlubší pánvi na 3 lžících másla orestujeme malou, drobně posekanou cibuli, dokud nezezlátne. Poté přimícháme nakrájený česnek, chvilku restujeme, vmícháme práškovou hořčici s moukou. Po 1 minutě prohřívání zašleháme po částech mléko, 2 minuty vaříme a odstavíme. Poté do směsi zamícháme strouhaný sýr a za občasného míchání necháme zchladnout.
 - 
                                3
Po zchladnutí do směsi vmícháme rozšlehané žloutky, koření, pažitku a maso z kraba. Na závěr do směsi lehce „zabalíme“ pevný sníh z bílků. Hotovou směs vložíme do připravené formy, kterou položíme na plech a pečeme zhruba 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 200 °C, dokud nákyp nezezlátne. Ihned podáváme.