Polévka francouzského cibuláře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 628 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 337.3 mg
 - Vláknina 4394.9 mg
 - Vitamín A 4394.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olej vsypeme brambory, cibuli a 2 minuty mícháme. Poté přidáme mouku, zalijeme menším množstvím vývaru a zvolna mícháme asi 5 minut. Přidáme cukr, zalijeme zbytkem vývaru a na mírném ohni za občasného míchání pozvolna provaříme. Po dovaření kousky brambor ještě rozmačkáme vidličkou a promícháme.
 - 
                                2
Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem. Naléváme do nahřátých talířů a zdobíme strouhaným sýrem.