Indická bramborová polévka s cibulí
Suroviny
- 2 kávová lžička Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 kávová lžička Koriandr mletý
 - 2 kávová lžička Kmín mletý
 - 2 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Zázvor celý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 šálek Vývar drůbeží
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Jogurt bílý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 853 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 326.8 mg
 - Vláknina 4091 mg
 - Vitamín A 4091 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a cca 5 minut na něm orestujeme najemno nakrájenou cibuli a nastrouhaný zázvor. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a za stálého míchání restujeme ještě 1 minutu.
 - 
                                2
Smícháme mletý kmín a koriandr, s kurkumou, skořicí a 2 lžičkami studené vody. Vytvořenou pastu přidáme do hrnce, promícháme a cca 1 minutu osmažíme.
 - 
                                3
Zalijeme vývarem, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a zakryté vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Poté vše dohladka promixujeme, vrátíme do hrnce, zvolna prohřejeme.
 - 
                                4
Rozdělíme do misek, dozdobíme jogurtem, čeným pepřem a ihned podáváme.