Fazolová polévka s chilli a pivem
Suroviny
- 700 g Rajčata
 - 250 g Fazole červené sterilované
 - 250 g Hovězí maso mleté
 - 60 g Protlak rajčatový
 - 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 800 ml Hovězí vývar základní
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 560 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 25.8 mg
 - Draslík 657.2 mg
 - Vláknina 8245.7 mg
 - Vitamín A 8245.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přisypeme kmín, papriku, chilli, maso, vše promícháme a restujeme. Poté zalijeme vývarem, přimícháme rajčata, protlak, pivo, bobkový list, sůl, pepř a vaříme zhruba 40 minut. Na závěr vmícháme fazole bez nálevu, prohřejeme a polévku podáváme.