Slávky s ledovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 835 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 82 mg
 - Draslík 1809.1 mg
 - Vláknina 1690 mg
 - Vitamín A 1690 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velkého hrnce dáme mušle. Nakrájíme citronovou trávu na kratší kousky a ledový salát nasekáme.
 - 
                                2
Do hrnce s mušlemi přidáme citronovou trávu, vodu a citronovou šťávu a pod pokličkou vaříme 5 minut. Všechny mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme. Vařené mušle opatrně vyndáme z lastur a dáme stranou na později.
 - 
                                3
Máslo rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a smažíme 2 minuty. Přidáme ústřicovou omáčku a povaříme, dokud se omáčka do směsi nevstřebá. Přidáme mušle a prohřejeme.
 - 
                                4
Ihned podáváme.